Зібравша численну аудиторію урочиста церемонія нагородження пройшла на стенді авторитетного французького агроізданія «Terre-net».
Відома під торговою маркою технологія SHREDLAGE® була розроблена в США. Вона є новаторським способом заготівлі кукурудзяного силосу, яку все активніше використовують виробники молока в регіонах, де не вистачає пасовищ. Головним елементом всього процесу є те, що кукурудзяні стебла розщеплюються на більш довгі частини від 26 до 30 мм, а після цього піддаються додатковій глибокій обробці доподрібненням SHREDLAGE®. В результаті, в кілька разів збільшується поверхнева площа живильної маси, що істотно покращує бактеріальну ферментацію після силосування і, особливо, в процесі перетравлення в рубці шлунка корови. Метою цього є значне поліпшення структурних властивостей кукурудзяного силосу відповідно до особливостей будови рубця корови. Одночасно з цим збільшується кількість крохмалю, наявного у всіх частинах рослин. Все це збільшує показники надою. Крім того, поліпшена структура силосу благотворно позначається і на стані здоров'я стада.
Нагорода «Машина року» на виставці SIMA присуджується вдруге. Урочисту церемонію організовує французький агрожурнал «Terra-Net» у співпраці з німецьким агропромисловим видавництвом DLV. Преміями відзначаються найкращі світові інновації в галузі технологій для сільського господарства. До складу журі входять журналісти з кількох європейських країн, що спеціалізуються на сільськогосподарському машинобудуванні. Саме вони відбирають переможців по 17 параметрам. В цьому році в журі на розгляд надійшло 70 конкурсних заявок.