ПРЕС - підберіть оптимальний для себе
08 Липня

Рулонний або тюковий, з фіксованою камерою або змінної, який діаметр рулону або розмір тюка - всі ці питання ставило собі кожне господарство, яке планувало придбання пресу, але не завжди обрана машина повністю задовольняла потреби господарства. І це не дивно, адже максимальна продуктивність і якість роботи пресів різного типу залежить від умов використання. Кожен вид пресів забезпечить високі показники продуктивності в тому випадку, якщо прес правильно підібраний до конкретних умов господарства.

Компанія CLAAS протягом багатьох десятиліть є визнаним в світі виробником широкого модельного ряду пресів: як рулонних з фіксованою (діаметр рулону 1,25 м або 1,50 м) або змінною камерами пресування (діаметр рулону до 1,50 м або до 1,80 м), так і тюкових з розміром тюка від 0,8 х 0,5 м до 1,20 х 1,00 м.

Рулонний прес з фіксованою камерою пресування CLAAS ROLLANT 340/350.
ROLLANT - це найбільш продаваний рулонний прес в світі для заготівлі сінажу. Дана модель є універсальною. Передові технічні рішення гарантують відмінні результати роботи в різних умовах. А при заготівлі сінажу або сіна - дана модель має найвищі в своєму класі показники продуктивності і якості роботи. Тому якщо ваше господарство застосовує прес переважно для заготовки саме цих видів кормів - прес з фіксованою камерою пресування стане для вас незамінним помічником.



• Розмір рулону 1,25 х 1,20 м
• Ширина підбирача 2,1 м з копіювальними колесами
• Фіксована камера пресування з 16 пресуючими вулицями
• Система подрібнення ROTO CUT з 14 ножами
• Система змазки
• Проста і надійна машина

Рулонний прес зі змінною камерою пресування CLAAS VARIANT 350/370.
Якщо ваше господарство підбирає прес переважно для заготовки соломи і сіна (сухі матеріали) - рекомендуємо звернути увагу на рулонний прес зі змінною камерою пресування. Саме заготівля соломи і сіна в великих обсягах - це ті умови роботи, для яких цей прес був створений.



• Розмір рулону від 0,90-1,55 x 1,20 м або від 0,90-1,80 x 1,20 м
• Ексклюзивно від CLAAS: рулон приводиться в рух ротором.
• 5 міцних нескінченних ременів
• Система змазки
• Проста і надійна машина


УВАГА! Якщо господарство планує використовувати рулонний прес зі змінною камерою пресування для заготівлі сінажу потрібно вибирати моделі, в яких пресувальні ремені наведені через 2 вальці (привід тільки через 1 вал не дозволяє сформувати рулон з вологою рослинної маси)! Наприклад моделі CLAAS VARIANT 360/380.

Тюковий прес CLAAS QUADRANT 4200.
Тюкові преси - універсальні, їх можна застосовувати з однаково високою якістю роботи при будь-яких умовах. Навіть такі вибагливі по заготівлі корму як сіно з бобових трав можна заготовити за допомогою тюкового преса, зберігши цінну частину корми - листочки і гарантуючи високу якість даного виду корму.
Тому немає різниці, з чим працює тюковий прес: сіно, солома, сінаж або навіть стебла кукурудзи - висока продуктивність і якість роботи буде досягнута при будь-яких умовах.
Особливістю преса CLAAS QUADRANT 4200 (як і попередньої моделі QUADRANT 2200) є його простота і надійність, яка перевірена і підтверджена дуже багатьма українськими господарствами.



• Розмір тюка 1,2 х 0,7 м, довжина до 3,0 м
• Є моделі без системи подрібнення і з системою подрібнення ROTO CUT
• Система регулювання тиску пресування і контролю за узловязами (опція)
• Шість високопродуктивних вузлов'яз з активною системою очищення TURBO FAN
• Управління через OPERATOR або COMMUNICATOR II


Вибір оптимального типу преса залежить також від логістики та подальшого використання корму. Якщо рулони / тюки вимагають подальшої переробки (кормозмішувач, біогазова установка і т.д.), то і тип преса підбирається відповідно до умов подальшого використання заготовленого рослинного матеріалу.
Отже, якщо господарство визначилося з типом преса - залишається фактор його продуктивності. Рулонні і тюкові преси мають абсолютно різну продуктивність, що дозволяє кожному господарству краще підібрати машину по співвідношенню ціна-продуктивність (якість машин CLAAS гарантується!).
У таблиці наведено порівняльну інформацію по продуктивності 3 вище описаних типів пресів.

Прес
Пропускна здатність, т / год
Щільність рулону (тюка), кг / м3
Маса рулону (тюка 2,5 м довжина), кг
Сіно
Солома
Сінаж
Сіно
Солома
Сінаж
Сіно
Солома
Сінаж
ROLLANT 340
20
12
23
224
135
440
330
200
650
VARIANT 350
35
24
X
180
150
X
415
340
X
QUADRANT 4200
50
35
40
225
170
320
450
350
670

Визначившись з типом преса і його продуктивністю господарство зможе бути впевненим, що завдання, які ставляться перед пресом будуть вчасно і якісно виконані. Не буває ідеальною для всіх умов техніки, але є техніка, яка ідеальна для умов саме вашого господарства.