ARION 430 на дні поля у Носівській селекційно-дослідній станції
24 Червня

День поля – це унікальна можливість для аграріїв поділитися досвідом і перейняти для себе щось нове і корисне. Саме такий захід організував колектив Носівської селекційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці імені В. М. Ремесла НААН 23 червня поточного року.

Гостей Дня поля ознайомили із новими сортами насіння сільськогосподарських культур, виведених фахівцями Носівської селекційно-дослідної станції. На ланах дослідного господарства станції вирощується насіння сортів, виведених не тільки на Чернігівщині, а й в інших регіонах країни. Їх підбір здійснюється за критеріями високої врожайності та якості зерна, пристосовуваності до умов вирощування, раннього та середнього достигання.

Кожен учасник мав змогу на власний професійний розсуд оцінили стан урожаю культур, та й просто помилувалися виглядом популярних серед товаровиробників сортів селекції Носівської СДС: озиме тритикале Вівате Носівське, Славетне, озиме жито Боротьба, Воля, Дозор, Синтетик-38, Забава, інші культури.

На заході були присутні науково-дослідні установи НААН, представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, обласні та районні державні адміністрації, сільськогосподарські та фермерські господарства.

На день поля, також, було запрошено ТОВ «Агротехсоюз». Компанія продемонструвала необхідний для будь якого фермерського господарства трактор ARION 430. ARION 430 пропонує широкий спектр застосування в компактному форматі. Під час жнив, пресуванні, оранці, обприскуванні, роботі з фронтальним навантажувачем або транспортуванні.